Πληροφορίες - Προσωπικό - Έρευνα - Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Φοιτητές - Ανακοινώσεις
 

Εκδηλώσεις                           

 



Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ), σε συνεργασία με την ΕΔΕΤ ΑΕ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ), διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με τίτλο

"Προχωρημένα Θέματα σε Τεχνολογίες Πλέγματος"

στο πλαίσιο της 3ης φάσης του έργου Enabling Grid for E-sciencE (EGEE III) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 στο αμφιθέατρο του ΕΑΙΤΥ, Κτίριο "Δ. Μαρίτσας", Νίκου Καζαντζάκη, Πανεπιστημιούπολη Πατρών, Ρίο.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση για το ευρωπαϊκό έργο EGEE και το ελληνικό έργο Hellasgrid
  • Πρακτικές ασκήσεις για την υποβολή εργασιών, τη διαχείριση πόρων και ανάπτυξη εφαρμογών στο Grid
  • Παρουσίαση για την αρχιτεκτονική του Grid middleware του EGEE και τη φυσική διάρθρωση των υποδομών
  • Παρουσίαση με συμβουλές και οδηγίες για δημιουργία, εγκατάσταση και εκτέλεση εφαρμογών στο Grid
  • Παρουσίαση με πληροφορίες για εκτέλεση παράλληλων εφαρμογών (MPI)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική εμπειρία των υπηρεσιών που παρέχονται από το EGEE σήμερα, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν αποτελεσματικά τα οφέλη που μπορεί να τους παρέχει η υποδομή των Grids. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά, ενώ οι διαφάνειες θα είναι στα αγγλικά.

Συμμετοχή

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής, ενώ δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Το σεμινάριο περιλαμβάνει αρκετό χρόνο πρακτικών ασκήσεων (hands-on sessions) στο Grid. Προκειμένου να συμμετάσχετε στις πρακτικές ασκήσεις του σεμιναρίου, πρέπει να διαθέτετε laptop με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης Wifi (802.11b/g). Ένας φορητός υπολογιστής ανά 2 άτομα είναι αρκετός για τη σωστή παρακολούθηση του σεμιναρίου. Λόγω της φύσης του σεμιναρίου, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με email για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω δικτυακό τόπο:

http://www.egee-see.org/training/events/event/index.php?source=1&ctn=23&language=el#info

 

 

 

 


 
   
© Webadmin
Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Πανεπιστήμιο Πατρών